Kronospan SK sa usiluje o patentovanie novej QSB dosky

26.12.2007 Prešov

Prešov 26. decembra (TASR) - Kronospan SK, s. r. o. , Prešov, sa usiluje o úspešné zavŕšenie patentovania svojho nového výrobku QSB stavebnej dosky.
Spolupracuje pritom s Úradom priemyselného vlastníctva v Banskej Bystrici i Ženeve. Prešovská spoločnosť, ktorá je súčasťou nadnárodnej skupiny Krono Group, má už za sebou certifikáciu produktu. Osvedčenie platí pre územie celej Európskej únie (EÚ).
Výrobu QSB dosky spustili v uplynulom finančnom roku, ktorý sa v spoločnosti začína 1. októbra a trvá do 31. septembra nasledujúceho roka. Za posledný polrok z nej predali viac ako 1,1 milióna štvorcových metrov.
Miloš Pachta, riaditeľ predaja v Kronospane SK, povedal, že QSB doska, čo v preklade znamená kvalitná drevotriesková doska, je výsledkom využitia technologického zariadenia kontinuálneho lisovania drevotrieskových dosák inštalovaného v prešovskej fabrike. Vývoju a výrobe predchádzal prieskum trhu, ktorý potvrdil, že stavebníkom chýbajú \"práve stavebné dosky v týchto tenkých hrúbkach\", a to 6, 8 a 9 milimetrov. Doska je vysoko odolná vo vlhkom prostredí a používa sa pri drevených stavebných konštrukciách, výrobe obalov, kontajnerov, debniacich dielcov. Pri jej zhotovení sa používa špeciálne vyvinuté lepidlo s vyšším obsahom melamínu. Podľa informácií spoločnosti Kronospan sa nikde inde na svete podobný stavebný materiál nevyrába.
 

Vyberte región